show

27 Ekim 2014

KURBAN



İzmir Devlet Tiyatrosunun 2014-2015 sezonu oyunlarından bir tanesi "KURBAN"...Yağmurlu bir İZmir akşamında izlediğim en güzel oyunlardan bir tanesi..
İlk defa 1989 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda izlemiştim. Muhteşem bir kadrosu vardı.
Bunca geçen zamandan sonra Güngör DİLMEN 'in bu muhteşem oyununu tekrar İzmir Devlet Tiyatrosunda Tayfun ERARSLAN rejisiyle yeniden izlemek çok güzeldi.

Kalabalık bir oyuncu kadrosu var...Tek perdelik bir oyun.

Konusuna gelince; çok kısa geçeceğim; Mahmut, Köyde yaşayan zengin, evli ve iki çocuğu olan bir adamdır. 15 yaşında Gülsüm adlı genç bir kızla evlenmek ister.Ancak, karısı  Zehra  KUMA olarak Gülsüm'ü istemez..Evini ve kocasını paylaşmak istemeyen Zehra'nın, Gülsüm' e, töreye ve geleneklere karşı çıkması üzerine yaşanan olayları anlatıyor.
En kısa haliyle böyle.....Kuma olayı sadece köyler de yaşanmıyor...Biliyorsunuz ki şehirlerde de böyle olaylarla karşılaşılabiliniyor.



Mahmut ve Zehra'dan bir sahne...
Zehra ve çocuklarıyla olan bir sahne

Öyle güzel vurgular var ki...Zehra'nın evine kumayı sokmama çabası....elinizde mendilleriniz olsun. Çok dramatik sahneleri var.
Mutlaka izlemenizi öneririm.

Aylık programa ve detaylara BURADAN ulaşabilirsiniz.

"KURBAN" adlı oyunu seneler öncesindeki aynı duygu, aynı keyifi ve hazzı alarak,hatta bir iki damla göz yaşı akıtarak izledim. Yine muhteşem bir iş çıkarmışsınız, tüm ekibi TEBRİK EDİYORUM.


Oyunun Yönetmeni Sevgili Tayfun ERASLAN'ı yakaladık :) Bir fotoğraf çekilebilir miyiz dedik.Bizi kırmadı sağolsun :)


Kurban 'ın Zehrası Güldeniz TÜRKÜSTÜN ( Mavi Montlu olan) ve Yönetmen Tayfun ERASLAN İle birlikte

Resimler İzmir Devlet Tiyatrosu Fuayesinde bulunan resimlerden ve Bröşürlerden alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder