show

24 Şubat 2014

KOLAY SARGI BURMA

Merhabalar...

Yeni bir şey yok hayatımızda...Herşey rutin şekilde devam ediyor.
Ama yeni bir tatlımız var sırada..
Yine Annemin mutfağında yaptığımız sargı burma. Herşeyin kolayına kaçıyoruz :)) Ama bu da hayatın bir ucundan tutmamız için gerekli.  :))
Hadi şimdi en basitinden sargı burmamızı yapalım.

MALZEMELER
  • Baklavalık Yufka( 1 paketin yarısı)
  • Bir büyük  kase iri çekilmiş ceviz içi
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş. )
Şurup için;
  • 3 su bardağı Tozşeker
  • 3,5 su bardağı Su
  • 2-3 damla limon suyu.
Önce şurubu hazırlayalım. Toz şekeri ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynatan. Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatıp soğumaya bırakın.
Yufkalardan bir tanesini tezgaha serin ikincisini de üzerine serip ceviz içini serpiştirin ve küçük ince bir oklavaya (ya da kalın örgü şişi de işinizi görür.) sarın hafif büzerek fırın tepsisine yerleştirin. Büzük halini bozmamaya gayret edin. Bütün yufkaları aynı şekilde sarıp bitirdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağının üst kısmında kalan yağı (dibe çöken suyulu kısmı kullanmayın) her tarafına gelecek şekilde dökün.150 C de  üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Hafif soğuduktan sonra şurubunu da dökün.



  

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder