show

01 Ağustos 2013

EKŞİLİ SEMİZOTU SALATASI

Semiz otunu hemen hemen herkes sever. Değişik şekillerde soframızı renklendirir.:) Omega yönünden de oldukça zengin. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde.
İftar soframızda da çorbasından tutun da salatalarına varınca kadar  her çeşidini bulundurmaya çalışıyorum.Bu gün de özellikle sosu çok güzel olan bir salata tarifi vermek istiyorum. Şöyle ekşili,hafif acılı,ferah  bir salata.:)

MALZEMELER

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet olgun domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane ( silme)
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan (silme) 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 limon suyu (Aslında koruk suyu kullanılıyor. Varsa koruk suyu kullanın.) 
  • Tuz,Pul biber (ağız tadınıza göre ayarlayın)
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal 
  • 2-3  kalıp buz
Semiz otlarını yıkayıp ayıklayın ve ufak ufak doğrayın. Sivri biberi de küçük küçük doğrayın.


Sosu hazırlamak için;
Önce rondaya 2 diş sarımsağı koyup bir defa çevirin.Üzerine kabukları soyulmuş domatesi dörde bölüp koyun. Üzerine kuru naneyi,reyhanı,tuzu, pul biberi, zeytin yağını, zerdaçalı ve limon suyunu ekleyip rondodan geçirin.İyice özdeleşmesi gerekli. Doğradığınız semizotu ve sivri biberin üzerine döküp karıştırın.

En üste buz kalıplarını koyun.İster kırık halde ister bütün olarak...Bu salatanın özelliği soğuk yeniyor olması.Salatayı önceden hazırlarsanız buzu, servis sırasında koyun.
 

Sağlıkla sıhhatle Afiyet olsun.

1 yorum: