show

05 Nisan 2013

MİLFÖYDEN TAVUKLU GARNİTÜRLÜ BÖREK

Kolay, gerçekten kolay bir börek oldu. Talaş böreği gibi kuşbaşı etten yapılır ama tavuklusu da güzel oluyor...
Milföyle yapılan her börek daha bir güzel oluyor bence...

MALZEMELER:
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 12 yaprak milföy
  • 1 küçük kavanoz garnitür ( haşlanmış havuç, bezelye ve patates varsa çok da iyi olur )
  • Tuz,Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Üzeri için 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Tavuk göğüsleri haşlanır,tel tel ayırılır.
Kavanozdaki garnitür tel süzgeçte süzdürülür.Ben bir sudan geçirdim.
Bir tavaya az sıvıyağ konur,tavuklar ve garnitürler eklenir. 1-2 dakika kavrulur.Sonra tuzu ve karabiberi eklenir.
Milföyleri elinizle biraz açın.Üzerine garnitürden birer kaşık koyup,bohça gibi kapatın.Ters çevirip fırın tepsisine dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve çörek otu ekleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun..
Kıvanç bile dayanamadı, yedi. konu mankemiz :)

2 yorum:

  1. süper olmuş,ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  2. Milföyle börek yapmak çok pratik senin ki de çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil