show

25 Nisan 2013

KIYMALI KARNIBAHAR

Kış mevsiminin vazgeçilmezi karnıbahar.
Daha çok herkesin bildiği klasik kızartmasını yaparım. Değişiklik bazen iyidir deyip yemeğini de yaparım.İşte değişiklik istediğim anlar da yaptığım karnıbahar yemeği. :)

MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • 3-4 diş sarımsak
  • 250 gr kıyma
  • sıvıyağ ya da zeytinyağ
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz,Karabiber,Pul biber
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
Karnıbaharları çiçek çiçek ayırıp yıkanın.Bie kenarda bekletin suyu süzülsün.
Bir tavaya sıvıyağı koyun.Ayıklanmış sarımsakları bütün halinde tavaya atın ardından karnıbaharları ekleyin arkalı önlü çevirerek hafif kızartın.Sonra bir tepsiye alın.
Aynı yağda yemeklik doğranmış kurusoğanı ve kıymayı kavurun. Baharatlarını ekleyin.
Karnıbaharların üzerine kıymayı dökün,domates ve biberleri doğrayın.
Yine bir tavaya çok az sıvı yağ koyun ve salçayı,az karabiberİ ekleyin.biraz kavurun.Sıcak su ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra kıymalı karnıbaharların üzerine gezdirin.Fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder