show

16 Ağustos 2012

MUHALLEBİLİ MİLFÖYLER

En en kolayından ve en en tatlısından... Çocuklar bayılıyorlar...
Hadi bakalım nasılmış muhallebili milföyler :))

 MUHALLEBİSİ:
  • 1 litre süt
  •   1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
12 yaprak milföy

Üzeri için; Pudra şekeri

  • Öncelikle Milföyleri dört parçaya bölün. İsterseniz iki parça halinde de yapabilirsiniz.
  • Muhallebiyi pişirin. 
  • Bu arada milföy parçalarını üzerine hiç bir şey sürmeden 170C lik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Milföylerin hafif kabaracak.Fırından çıkarıp bir kenarda soğumasını bekleyin.
  • Muhallebiniz de ılık oluncaya kadar arada karıştırın.Krem şantiyi de ekleyip mikserde çırpın.
  • Milföyler soğuduktan sonra parçaların aralarını bıcakla hafif aralayın ve ister krema pompası ister karışla muhallebiden koyun.Milföy parçalarınız artsa da önemli değil,sade de seveceksiniz.:))
  • Üzerine bol  pudra şekeri döküp servis yapın.
  • Ancak.ertesi güne milföyler yumuşuyor,o yüzden aynı gün tüketilmesi iyi olur.
AFİYET OLSUN. 

4 yorum:

  1. görünümü güzel gözüküyor eminim tadıda güzeldir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canim benim, cocuklardan evvel ben bayiliyorum bunlara:)hele meyveli olurlarsa oooff..

    Gulenay kocaman sevgiler gonderiyor sana ve iki sansli ogluna.

    YanıtlaSil
  3. Tşkler Gülenay,Benden de sana kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorlar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil