show

14 Şubat 2011

LAZ BÖREĞİ

İşyerimdeki bir arkadaşım Karadeniz turunda laz böreği yemiş. Her defasında "hadi öğren şu laz böreğini" demesi ile bloglar dünyasında bir arayışa girdim. Çok yerde araştırdım. El açma yufkaları henüz beceremediğimden "bu olmaz, bu çok zor " derken Özgül'ün bu tarifini buldum.
Teşekkürler Özgül, ellerine sağlık. Tarifi aynen aktarıyorum...

Malzemeler

  • 16 adet baklavalik yufka ( Yufka sayısını bir dahaki sefere attıracam)
  • 1 cay fincani eritilmis tereyagi

muhallebisi icin;

  • 4 adet yumurta sarisi
  • 1 litre sut
  • 5 yemek kasigi seker
  • 2 yemek kasigi nisasta
  • 2 yemek kasigi pirinc unu
  • bir tutam tuz
  • arzuya gore karabiber

serbeti icin

  • 1,5 su bardagi seker
  • 1 su bardagi su

Yapilisi;

  1. Muhallebi malzemesini hepsini cukur bir kaba koyup mikserle cirpin. Kisik ateste karistirarak pisirin.Sogumaya birakin.
  2. Diger yandan serbet icin 1,5 su bardagi seker 1 su bardagi su koyup kaynatin.
  3. 16 yufkanin yarisi dikdortgen firin tepsisine her katini yaglayarak doseyin.
  4. Onceden hazirlanan muhallebi yufkanin uzerine heryeri esit sekilde yayarak dokun.
  5. Kalan yufkalarin her katini yaglayarak dizin.Kalan yagi uzerine dokun.
  6. Kare kare kesip onceden isitilmis 180C firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
  7. Firindan cikinca soguk serbeti dokun.


Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. arkadaşım elerine salık karadeniz turun da yediğim ustaların yaptığı laz böreği kadar lezzetli olmuş en kısa zaman da o lezzeti bidaha yemek isterim teşekkürler.

    YanıtlaSil