show

31 Aralık 2010

TIRTILLI KURABİYE


Bu da nedir? diyeceksiniz ama söz konusu kurabiye, yukarıdaki kalıpla yapılıyor.
Her yerde bulabilirsiniz. Marketler görmüştüm.Pazarlarda bile var .
Hamur içine doldurularak baş parmağınızla ittirilerek aşağıdaki şekilde kurabiyeler elde ediliyor.
Çok basit ama biraz uğraştırıcı... Gelelim tarife...


Malzemeler :
Yarım paket yumuşak margarin
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Arasına : İstediğiniz reçel, marmelat , çikolata

Tüm malzemeler karıştırılır, Un miktarını azar azar ekleyin, ele yapışmayacak hamur olacak.Hamurdan parçalar koparıp kalıba doldurarak baş parmağınızla ittirip yağlı kağıt serili fırın tepsisinen yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 C de üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuması için 10 dk bekletin.
İki kurabiye arasına reçel ( kullanacaksanız blendırdan geçirin ) ,marmelat veya çikolata sürün. Sarella gibi çikolataları öneririm eritmenize gerek kalmadan sürebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

SEÇENEKLER:
1) Kurabiye aralarına evde artmış reçelleri blendırdan geçirip sürebilirsiniz.
2)Arasına çikolata kullanacaksanız kurabiyelerin iki yanını eritilmiş çikolataya batırıp hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
3) Arasına reçel veya marmelat kullanacaksanız kurabiyelerin iki yanını reçel veya marmelata batırıp hindistan cevizine bulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder