show

17 Haziran 2010

KISIR

Kısırı sevmeyen yoktur.Toplantılarımızın baş tacıdır.
İşte bir toplantımız için yaptığım kısır.



  • Köftelik Bulgur ( kişi sayısına göre 1 çay bardağı ölçüsü denk geliyor)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, 5 türlü baharat
  • 1 su bardağından az sıvı yağ ( genelde zeytinyağı)
  • 2 Diş sarımsak (ezilmiş )
  • Pul biber,İsot, Kuru nane
  • Yeşil soğan, Yarım demet maydanoz
  • 1 Domates,1-2 tane sivri biber
  • 1 limon suyu
  • Nar ekşisi

Bulgur kişi sayısına göre çay bardağı ile ölçülür genişçe yoğurma kabına alınır.Üzerine kaynamış su gezdirilir ,tuz eklenir ve üstüne bir kapak kapatılarak dinlendirilir.
Domates , sivri biber ,Yeşil soğan ve maydanoz ince ince doğranır.
Bulgur şişip yumuşayınca domates ve biber salçası,baharatlar,limon suyu,sarımsak ,doğranmış domates-sivri biber,zeytinyağı,nane,isot eklenir iyice yoğurulur.Tüm malzemeler karıştıktan sonra yeşil soğan ve maydanoz eklenir,onlarla karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder