show

31 Mayıs 2010

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR DOLMASI

Selamlar..
Mevsimi geçti gibi ama;
Daha önceden yapıp resimlediğim garnitürlü enginar dolmasının  tarifini vermek istiyorum.
Her defasında pilavını yaptığım enginarların bu sefer garnitürlü olanını :) demek istedim.Ailece de çok beğendik.

MALZEMELER:
  • 6 adet temizlenmiş Enginar çanakları
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 tane havuç
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Tuz,toz şeker
  • 1 su bardağı Su
  •  Zeytinyağı
  • Yarım demet dere otu.

Patatesler ve havuçlar haşlanır,küp küp doğranır.
Kuru soğan yemeklik şekilde doğranır.
Zeytinyağının az kısmı tava alınır kuru soğan eklenir ve sotelenir.
İçine havuç,patates ve bezelye eklenir azıcık onlarda sotelenir.
Enginar çanakları bir yayvan bir tencereye alınır.
İçine garnitürler kaşık kaşık pay edilir.
Kavurma işlemi yaptığımız tavaya kalan zeytinyağı , su, tuz ve şeker eklenir.
Bir taşım kaynayınca enginar çanakların üzerine dökülür.
Kısık ateşte enginar pişene kadar pişirilir.
Servis tabağına alındığında doğranmış dere otu garnitürlerine üzerine konulur.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder