show

27 Mayıs 2010

Yoğurtlu Havuç

Gerçekten hem hafif, hem kolay yoğurtlu havuç ....

5 adet orta boy havuç
1 kase yoğurt
2-3 diş ezilmiş sarımsak
Mayonez ( İsteğe bağlı )
Zeytinyağı
Tuz.
Pulbiber.
Havuçların kabukları soyulur.Rendelenir.Zeytinyağı bir tavaya alınır kaşık ucuyla pulbiber koyunur az ısındıktan sonra havuçlar eklenir ve kavrulur.Havuçlar toplanana kadar devam edilir. Ocak alınır,soğumaya bırakılır.
Diğer yandan yoğurdun içine ezilmiş sarımsak,tuz ve mayonez koyulur ve karıştırılır.Mayonezi ölçü olarak veremiyorum,sevip sevmediğinize bağlı olarak az ya da çok kullanabilirsiniz. Koymayabilirsinizde.
Yoğurt,soğuyan kavrulmuş havuçlarla karıştırılır. Üzerine üç dört dal maydanoz koyup süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder