show

05 Nisan 2010

ÇAM KOZALAĞI


Adı biraz garip ama, yemesi çok güzel inanın....
Nedir bu çam kozalağı? Anlatayım...

1 paket Ballı Mısır Gevreği
1 Paket Çikolata ( isteğinize bağlı Sütlü ya da Bitter)
1-2 Yemek Kaşığı margarin ( oda Sıcaklığında )
2 Yemek Kaşığı Kakao
2 Yemek Kaşığı Bal

Mısır gevreği paketin içinde ufalanır.Bir kaseye dökülür.Oda sıcaklığındaki margarin de 2 yemek kaşığı ekle.Benmari usulü eritilen çikolatalar eklenir.2 Yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı balı da ekledikten sonra iyice elimizle yoğuruyoruz.Şimdi limon sıkacağına ihtiyaç olacak.Limon sıkacağının arkasına karışımdan alıp sıkıştırın.Sonra elime vurup çıkmasını sağlayın ve bir tepsiye dizin.Limon sıkacağına Çok dolu dolu doldurmaya gerek yok.Bir lokmalık olsa(!) yeter.
Kasedekiler bittikten sonra tepsiyi buzdolabında beklet.Servis yapılacağı zaman üzerine pudra şekeri dökülür.
Kozalakların üzerine kar yağmış gibi bir görüntü oluyor.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder